6 Views

Αξιοποιώντας κάθε μπουκιά – Μειώνουμε τη σπατάλη, σεβόμαστε το κρέας και τον κόπο των παραγωγών μας.

Στο Κρεοπωλείο Φάρμα Αραμπάνος, η αγάπη μας για το ποιοτικό, ντόπιο κρέας πάει χέρι-χέρι με τον σεβασμό στους παραγωγούς μας και στο περιβάλλον.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σπατάλη Τροφίμων, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές για να αξιοποιείτε στο έπακρο το κρέας που φτάνει στο τραπέζι σας.

Γιατί είναι σημαντικό να μειώσουμε τη σπατάλη:

Κάθε κομμάτι κρέατος που φτάνει στη βιτρίνα μας έχει πίσω του μια ολόκληρη αλυσίδα φροντίδας – από τους παραγωγούς που το εκτρέφουν με αγάπη μέχρι τη δική μας καθημερινή δουλειά να το φέρνουμε σε εσάς στην καλύτερη ποιότητα. Η σπατάλη δεν σημαίνει απλώς απώλεια φαγητού, αλλά και σεβασμού για όλη αυτή την προσπάθεια.

Πώς να αξιοποιείτε σωστά το κρέας σας

Σωστή αποθήκευση

Φυλάξτε το κρέας στο ψυγείο σε θερμοκρασία 0–4°C.

Αν δεν σκοπεύετε να το μαγειρέψετε εντός 2 ημερών, καταψύξτε το σε καλά κλεισμένες μερίδες για να έχετε πάντα φρέσκο προϊόν έτοιμο προς χρήση.

Μικρές, μελετημένες αγορές

Αγοράζοντας τις ποσότητες που πραγματικά χρειάζεστε, αποφεύγετε να μένει κρέας που μπορεί να αλλοιωθεί.

Δεύτερη ζωή στα υπολείμματα

Το ψητό αρνί μπορεί να γίνει πλούσια πίτα ή σούπα.

Ο κιμάς που περίσσεψε από τον μουσακά μπορεί να γίνει γεμιστά ή ακόμα και μπιφτέκια.

Τα κόκαλα από το κοτόπουλο γίνονται υπέροχος ζωμός για σούπες.

Εμπιστευθείτε τον κρεοπώλη σας

Ρωτήστε μας για την καλύτερη επιλογή μερίδας και κοπής ανάλογα με τις ανάγκες σας. Έτσι θα αγοράζετε μόνο ό,τι πραγματικά χρειάζεστε και θα ξέρετε πώς να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Η δική μας δέσμευση

Στο «Κρεοπωλείο Φάρμα Αραμπάνος» πιστεύουμε στη βιωσιμότητα και στη στήριξη των τοπικών παραγωγών. Με αυτή τη φιλοσοφία, δουλεύουμε καθημερινά για να προσφέρουμε κρέας με ταυτότητα και ποιότητα, αλλά και ιδέες που θα σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε το προϊόν χωρίς καμία σπατάλη.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά: να σεβαστούμε το φαγητό μας, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που το παράγουν και να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Share
Go Top