19 Views

Ο Ιούνιος είναι η αρχή μιας εποχής γεμάτης φως, χαμόγελα και… πιο απλά γεύματα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλάζουν τη διάθεσή μας αλλά και τις διατροφικές μας ανάγκες: θέλουμε φαγητό πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστούμε την αγαπημένη μας πρωτεΐνη.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά έξυπνα tips για να αξιοποιήσετε το κρέας στην κουζίνα σας, με καλοκαιρινό και πιο «ανάλαφρο» τρόπο:

Επιλέξτε ψήσιμο στη σχάρα ή στο γκριλ.

Το ψήσιμο στη σχάρα δεν είναι απλώς μια τεχνική – είναι εμπειρία! Μειώνει τα λιπαρά και αναδεικνύει τις φυσικές γεύσεις του κρέατος. Λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο και αλάτι αρκούν.

Πειραματιστείτε με μυρωδικά και ελαφριές μαρινάδες.

Δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαϊντανός… Ένα απλό κοτόπουλο ή χοιρινό αποκτά εντελώς άλλη διάσταση με μια μαρινάδα που βασίζεται σε μυρωδικά και χυμούς εσπεριδοειδών.

Γαρνιτούρες που δροσίζουν.

Αντί για τηγανητές πατάτες, σερβίρετε το κρέας σας με σαλάτες εποχής, ψητά λαχανικά ή πλιγούρι με λαδολέμονο. Θα αναδείξουν το πιάτο χωρίς να το βαραίνουν.

Ποιότητα αντί για ποσότητα.

Ένα κομμάτι φρέσκο και καλά επιλεγμένο κρέας δίνει πολύ περισσότερη απόλαυση απ’ όσο νομίζετε. Η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι το Α και το Ω – κι εδώ έρχεται η Φάρμα Αραμπάνος.

Όπως λέμε κι εμείς: λίγα, καλά και σωστά διαλεγμένα. Μαγειρεύουμε απλά, με σεβασμό στο υλικό και με γνώμονα τη φρεσκάδα.

Το καλοκαίρι δεν είναι εποχή δίαιτας – είναι εποχή ισορροπίας. Ας το γιορτάσουμε, με ελαφριά πιάτα, φιλικές μαζώξεις και κρέας από χέρια που το φροντίζουν…όπως εμείς από το 1940.

 

Παραγγελίες στο 22610 20544

Δελφών 8 & Ορχομενού, Λιβαδειά

Go Top