28 Views

Το μοσχάρι έχει μια ξεχωριστή θέση στο ελληνικό τραπέζι. Είναι το κρέας που συνδυάζει τρυφερότητα, πλούσια γεύση και τεράστια ποικιλία μαγειρέματος. Από την Κυριακή της οικογένειας μέχρι το καθημερινό φαγητό με νοστιμιά και θαλπωρή, οι ελληνικές παραδοσιακές συνταγές με μοσχάρι είναι η επιτομή της μαμαδίστικης κουζίνας.

Στο Κρεοπωλείο-Φάρμα Αραμπάνος, φροντίζουμε καθημερινά να προσφέρουμε μοσχαρίσιο κρέας Α’ ποιότητας, από επιλεγμένες φάρμες, κομμένο και προετοιμασμένο ακριβώς όπως το χρειάζεστε. Είτε για κοκκινιστό, είτε για λεμονάτο, είτε για φούρνο, εμείς το ετοιμάζουμε – εσείς το απολαμβάνετε!

Δείτε παρακάτω 5 από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές με μοσχάρι και πάρτε ιδέες για το επόμενο πιάτο σας!

  1. Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Ο βασιλιάς της ελληνικής μαγειρικής. Τρυφερό μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα, αρωματισμένο με μπαχάρι και κανέλα. Συνοδεύεται ιδανικά με χοντρό μακαρόνι και άφθονη μυζήθρα. Μοιάζει απλό, αλλά το μυστικό είναι στο σωστό κόψιμο του κρέατος και στο αργό μαγείρεμα.

Ιδανικό κομμάτι: ποντίκι, ελιά ή σπάλα.

  1. Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα

Απλό, σπιτικό και λαχταριστό. Το λεμονάτο μοσχάρι μαγειρεύεται με πατάτες κομμένες κυδωνάτες, φρέσκο λεμόνι, ρίγανη και σκόρδο. Είναι μια από τις πιο ελαφριές, ανοιξιάτικες συνταγές που τιμούν την καθαρή γεύση του καλού κρέατος.

Ιδανικό κομμάτι: νουά ή τρανς.

  1. Μοσχαράκι στιφάδο

Το απόλυτο χειμωνιάτικο πιάτο, αλλά λατρεμένο και σε πιο δροσερούς μήνες. Με καραμελωμένα μικρά κρεμμυδάκια, κόκκινο κρασί, δάφνη και μπαχάρι. Το μυστικό είναι να μη βιάζεστε: κάθε υλικό χρειάζεται τον χρόνο του για να δώσει αυτό το βαθύ, γεμάτο άρωμα αποτέλεσμα.

Ιδανικό κομμάτι: σπάλα ή λαιμός.

  1. Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο με κριθαράκι

Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα και κριθαράκι που τραβάει όλη τη σάλτσα και τη νοστιμιά. Ψήνεται σε πήλινο ή ταψί, και γίνεται πάντα το πιάτο που εξαφανίζεται πρώτο στο τραπέζι.

Ιδανικό κομμάτι: ποντίκι ή ελιά.

  1. Γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά

Η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή! Πιπεριές, ντομάτες και μελιτζάνες γεμισμένες με μοσχαρίσιο κιμά, ρύζι και φρέσκα μυρωδικά. Ψήνονται στον φούρνο με πατατούλες και σκορπίζουν άρωμα σε όλο το σπίτι.

Ιδανικό κομμάτι: κιμάς από ελιά ή λάπα.

Στο Κρεοπωλείο-Φάρμα Αραμπάνος, γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει καλομαγειρεμένο φαγητό. Γι’ αυτό και το κάθε κομμάτι κρέατος που σας προσφέρουμε, προετοιμάζεται με φροντίδα και εμπειρία, ακριβώς όπως αν το ετοιμάζαμε για τη δική μας οικογένεια.

Χρειάζεστε βοήθεια στο τι να μαγειρέψετε ή πώς να ζητήσετε το κρέας σας; Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λύσεις, ιδέες και ποιότητα!

 

Παραγγελίες στο 22610 20544

Δελφών 8 & Ορχομενού, Λιβαδειά

Πηγή: www.gastronomos.gr

Go Top