40 Views

Η κρεατόσουπα είναι το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγητό. Θρεπτική, ζεστή και γεμάτη γεύση, αποτελεί μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες ελληνικές σούπες.

Με αγνά υλικά, καλό μοσχαρίσιο κρέας και φρέσκα λαχανικά, αυτή η σούπα δεν είναι απλώς ένα φαγητό, αλλά μια παράδοση που μας συντροφεύει στις κρύες μέρες του χειμώνα.

 

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το ζωμό:

1 κιλό μοσχάρι με κόκαλο (π.χ. σπάλα, ποντίκι ή κότσι)

2 λίτρα νερό

1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση

2 φύλλα δάφνης

1 κλωνάρι σέλινο

1 καρότο κομμένο στη μέση

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη σούπα:

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

1 μικρό κολοκύθι κομμένο σε κύβους

½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή κριθαράκι (προαιρετικά)

Χυμός από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μια πρέζα θυμάρι ή ρίγανη για επιπλέον άρωμα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προετοιμασία του ζωμού

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το μοσχάρι, το νερό, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης και το καρότο. Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι για να έχουμε έναν καθαρό και γευστικό ζωμό.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε το κρέας στην άκρη.

Βήμα 2: Μαγείρεμα των λαχανικών

Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον καθαρό ζωμό και ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες και το κολοκύθι. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3: Προσθήκη ρυζιού ή κριθαριού (προαιρετικά)

Αν θέλουμε πιο πλούσια υφή, προσθέτουμε το ρύζι ή το κριθαράκι και βράζουμε για ακόμα 10-15 λεπτά.

Βήμα 4: Τελικές πινελιές

Ξεψαχνίζουμε το μοσχάρι και το προσθέτουμε στη σούπα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι ή τη ρίγανη και δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρισμα και μικρά μυστικά:

Η κρεατόσουπα σερβίρεται ζεστή, με φρέσκο ψωμί και λίγο επιπλέον λεμόνι για όσους αγαπούν τις σχετικά ξινές γεύσεις.

Το μυστικό σε μια τέλεια κρεατόσουπα κρύβεται στην ποιότητα του κρέατος. Στο Κρεοπωλείο Αραμπάνος επιλέγουμε εκλεκτά κομμάτια μοσχαριού από Έλληνες παραγωγούς, εξασφαλίζοντας πάντα αγνή γεύση και θρεπτικά συστατικά.

 

Ένα πιάτο που αγκαλιάζει τις αισθήσεις και ζεσταίνει την ψυχή τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Go Top