49 Views

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για κλέφτικο αρνιού είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.

Η συνταγή αυτή συνδυάζει την πλούσια γεύση του αρνιού από τη Φάρμα Αραμπάνος με φρέσκες πατάτες και κόκκινες πιπεριές, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα γίνει σίγουρα αγαπημένο!

Υλικά:

  • 1,5 κιλό αρνί από τη Φάρμα Αραμπάνος
  • 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Φύλλα από χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Μαρινάρισμα του κρέατος: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Περιχύστε το αρνί με το μείγμα και αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  3. Τοποθέτηση υλικών: Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί. Προσθέστε γύρω του τις πατάτες, τις κόκκινες πιπεριές και τα κρεμμύδια.
  4. Σκεπασμένο ψήσιμο: Σκεπάστε το ταψί με το φύλλο ψησίματος ή το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 3-4 ώρες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το κρέας θα μαγειρευτεί αργά και θα παραμείνει τρυφερό.
  5. Ροδισμένο τελείωμα: Αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε για επιπλέον 30 λεπτά ώστε να ροδίσει η επιφάνεια και να αποκτήσει ωραία κρούστα.

Αυτή η συνταγή θα ενθουσιάσει όσους τη γευτούν!

 

Go Top