
Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα περισσεύματα από τα τραπεζώματα των γιορτών;
Μην τα ξαναλέμε, οι Έλληνες έχουμε μια σχέση λατρείας με τις συγκεντρώσεις και οι γιορτές είναι μία ακόμα ευκαιρία να μαζευτούμε με φίλους και συγγενείς γύρω από ένα τραπέζι για φαγητό και ποτό.
Συνήθως, δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι και να μην φάμε μέχρι να σκασμού ή να μην φύγουμε με ταπεράκια γεμάτα περισσεύματα από τα φαγητά των γιορτών.
Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις με όλα αυτά τα φαγητά, σου έχουμε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσεις το κρέας και τα ψητά λαχανικά που δεν καταναλώθηκαν.
- Πιτάκια με τα περισσεύματα των γιορτών
Είτε ανοίξετε μόνοι σας φύλλο είτε χρησιμοποιήσετε έτοιμο, κόψτε το σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και γεμίστε τα στην κυριολεξία με ό,τι έχει περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι. Κλείστε τα, ψήστε τα στον φούρνο και καλή απόλαυση!
- Τα περισσεύματα των γιορτών γίνονται σούπα
Μερικά κομμάτια κρέας και λίγα λαχανικά: Αυτό μόνο χρειάζεστε για να φτιάξετε μια νόστιμη και θρεπτική σούπα, που μπορείτε να καταναλώσετε ως κυρίως γεύμα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε χυμό και ξύσμα λεμονιού.
- Ζυμαρικά με γαλοπούλα
Μια εύκολη συνταγή ζυμαρικών που μπορεί να σας σώσει το βράδυ που δεν θα θέλετε να μαγειρέψετε. Ετοιμάστε μια ποσότητα σάλτσας πέστο, βράστε λίγα ζυμαρικά και συνδυάστε τα με ό,τι κρέας και λαχανικό έχει περισσέψει. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε πέστο, μπορείτε να βρείτε έτοιμo στα σούπερ μάρκετ.
- Κροκέτες πατάτας
Κάντε τις πατάτες που έχουν περισσέψει πουρέ και φτιάξε μπαλάκια πατάτας. Στη συνέχεια, περάστε τις μπάλες αυτές από τριμμένο τυρί και ψήστε τις για λίγο στον φούρνο.
- Σαλάτα με ρόκα ή λόλα
Αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ γεύμα, ετοιμάστε μια σαλάτα με ψητά λαχανικά και ρόκα ή λόλα. Αν έχει μείνει κοτόπουλο, μπορείτε να το προσθέσετε.


