12 Views

Αν ο Αύγουστος είχε φαγητό-τοτέμ, αυτό θα ήταν ένα καλοψημένο σουβλάκι που μοσχοβολάει λεμόνι, ρίγανη και αναμμένα κάρβουνα.

Υλικά για 4 άτομα

800γρ. χοιρινό λαιμό ή πανσέτα από το κρεοπωλείο μας

Χυμός από 2 λεμόνια

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά μέλι

Φρέσκο δεντρολίβανο

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μέτριους κύβους. Το μαρινάρουμε για 4-5 ώρες (ή όλη νύχτα) με λεμόνι, μουστάρδα, μέλι, ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Το περνάμε σε καλαμάκια και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να μείνει ζουμερό στο εσωτερικό.

Συνοδεύουμε με τζατζίκι, λεμονάτες πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Απλό; Ναι.

Καλοκαιρινό; Απόλυτα.

Κρέας; Αραμπάνος, φυσικά.

Γιατί το καλό φαγητό ξεκινά από το καλό κρέας — και το καλοκαίρι το κάνει απλώς… τέλειο.

 

Share
Go Top