
Στην Ελλάδα, το καλοκαίρι σημαίνει λιγότερα. Λιγότερα ρούχα, λιγότερες ώρες ύπνου, λιγότερος χρόνος στην κουζίνα – αλλά και περισσότερη ζέστη, περισσότερη κίνηση, περισσότερη ανάγκη να φας κάτι που σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.
Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε όλα αυτά τα “λίγα” και “πολλά”, βρίσκεται ένας ταπεινός ήρωας της καθημερινότητάς μας: το κοτόπουλο.
Πολλοί μας λένε: “Βαριέμαι να τρώω συνέχεια κοτόπουλο. Δεν έχει γεύση.” Η απάντηση είναι απλή: Η πρώτη ύλη παίζει ρόλο. Αλλά και η μαγειρική ματιά ακόμα περισσότερο.
Το σωστό κοτόπουλο – φρέσκο, ντόπιο, χωρίς πολλά νερά και σφικτό στη σάρκα – είναι ιδανικό για:
- Ψήσιμο σε γκριλ με λεμόνι & ρίγανη.
- Μπουκιές με λαχανικά και σόγια.
- Σπιτικά nuggets στον φούρνο. (που εξαφανίζονται προτού κρυώσουν)
- Καλοκαιρινά wraps με στήθος, αγγουράκι, γιαούρτι και δυόσμο.
- Ψητό μπούτι στο ταψί με πατάτες και φρέσκα μυρωδικά.
Γιατί προτιμάται το καλοκαίρι:
- Είναι ελαφρύ, εύπεπτο, με λιγότερα λιπαρά.
- Μαγειρεύεται γρήγορα και σε πολλές παραλλαγές.
- Ταιριάζει με κάθε σαλάτα ή συνοδευτικό.
- Τρώγεται κρύο, αν περισσέψει (και καμιά φορά είναι καλύτερο έτσι!)
- Αρέσει στα παιδιά και στους μεγαλύτερους – όλοι συμφωνούν, σπάνιο πράγμα αυτό.
Τις ζεστές μέρες του Ιουλίου, ανάμεσα σε παραλίες, μπάνια, δουλειές και «δεν προλαβαίνω», εμπιστεύσου την απλότητα.
Παραγγελίες στο 22610 20544
Δελφών 8 & Ορχομενού, Λιβαδειά


