
Λεμονάτο και ριγανάτο συκώτι από την αγαπημένη όλων μας, Αργυρώ.
Υλικά
250 γραμ. συκώτι (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια)
100 ml λευκό κρασί
100 γραμ. βούτυρο
χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στο τηγάνι
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι πρώτα ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το συκώτι σε πολύ μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Εαν θέλετε μπορούμε να σας κόψουμε εμείς το συκώτι, κατά την αγορά.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το συκώτι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από παντού.
- Πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδια μαζί και τα φρεσκα και το σκορδο.
- Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Πασπαλίζετε με την ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
Πηγή: www.argiro.gr


