81 Views

Λεμονάτο και ριγανάτο συκώτι από την αγαπημένη όλων μας, Αργυρώ.

 

Υλικά

250 γραμ. συκώτι (κομμένο σε μικρές μπουκιές)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια)

100 ml λευκό κρασί

100 γραμ. βούτυρο

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Στο τηγάνι

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι πρώτα ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό.
  • Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το συκώτι σε πολύ μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Εαν θέλετε μπορούμε να σας κόψουμε εμείς το συκώτι, κατά την αγορά.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το συκώτι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από παντού.
  • Πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδια μαζί και τα φρεσκα και το σκορδο.
  • Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
  • Πασπαλίζετε με την ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

 

Πηγή: www.argiro.gr

Go Top