
Κλέφτικο στη λαδόκολλα: Με το που το ανοίγετε τη λαδόκολλα, μαγεύεστε από τις μυρωδιές του λιωμένου τυριού και των λαχανικών.
Υλικά
1 kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
200 γρ. κεφαλοτύρι
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 μεγάλες πατάτες
3 χρωματιστές πιπεριές
3 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κρασί λευκό ξερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λαδόκολλες
Σπάγκο
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μερίδες μικρές το ξεκοκαλισμένο κρέας που αγοράσαμε από το Κρεοπωλείο Αραμπάνος.
- Βάζουμε το κρέας για το κλέφτικο στη λαδόκολλα σε μεγάλη μπασίνα και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα.
- Ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε καρέ, τα σκόρδα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την μπασίνα και τη φυλάμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί.
- Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
- Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
- Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180°C.
Πηγή: www.argiro.gr


