64 Views

Κλέφτικο στη λαδόκολλα: Με το που το ανοίγετε τη λαδόκολλα, μαγεύεστε από τις μυρωδιές του λιωμένου τυριού και των λαχανικών.

 

Υλικά

1 kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες

200 γρ. κεφαλοτύρι

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

3 μεγάλες πατάτες

3 χρωματιστές πιπεριές

3 σκελ. σκόρδο

1 κ.σ. ρίγανη

2 κ.σ. μουστάρδα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. κρασί λευκό ξερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λαδόκολλες

Σπάγκο

 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε μερίδες μικρές το ξεκοκαλισμένο κρέας που αγοράσαμε από το Κρεοπωλείο Αραμπάνος.
  • Βάζουμε το κρέας για το κλέφτικο στη λαδόκολλα σε μεγάλη μπασίνα και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα.
  • Ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε καρέ, τα σκόρδα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την μπασίνα και τη φυλάμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί.
  • Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
  • Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
  • Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180°C.

 

Πηγή: www.argiro.gr

 

Go Top