
Η μαγειρίτσα δεν είναι απλώς μια συνταγή. Είναι το άνοιγμα μιας νέας αρχής, είναι η πρώτη κουταλιά μετά από τη νηστεία, είναι το άρωμα της Ανάστασης που γεμίζει το σπίτι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου!
Κάθε ελληνικό σπίτι έχει τη δική του εκδοχή, μα η βάση παραμένει ίδια: συκωτάκια αρνίσια, μυρωδικά και αυγολέμονο – μια θαλπωρή σε βαθύ πιάτο.
Μυστικά που κάνουν τη διαφορά:
- Πλένουμε καλά τα εντόσθια και τα ζεματίζουμε με προσοχή. Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω.
- Ρίγανη, άνηθος, κρεμμυδάκι φρέσκο – ποτέ δεν είναι αρκετά! Αυτές οι γεύσεις «χτίζουν» την ψυχή της μαγειρίτσας.
- Μη λυπάστε τον κόπο: σοτάρισμα με υπομονή, βράσιμο με αγάπη.
- Αυγολέμονο αφρός: Σπάστε τα αυγά, χτυπήστε τα καλά, προσθέστε λεμόνι και σιγά σιγά ζεστό ζωμό για να δέσει χωρίς να κόψει.
- Αν θέλετε να την απογειώσετε, ρίξτε στο τέλος λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Αν χρειάζεστε πλήρη καθοδήγηση, ρίξτε μια ματιά στη συνταγή που είχαμε ανεβάσει πέρσι στο blog μας! Είναι αγαπημένη, δοκιμασμένη και γεμάτη συμβουλές: …………..
Για όλα τα υλικά της παραδοσιακής μαγειρίτσας – από φρέσκα εντόσθια μέχρι μυρωδικά – ελάτε στο κρεοπωλείο μας.
Παραγγελίες στο 22610 20544
Δελφών 8 & Ορχομενού, Λιβαδειά

