1 View

Τα πρώτα κρύα μας θυμίζουν τις ζεστές συνταγές της γιαγιάς, που γέμιζαν το σπίτι μυρωδιές και θαλπωρή. Μια από τις πιο αγαπημένες φθινοπωρινές συνταγές που ταιριάζουν στην εποχή είναι το μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκύθα – ένα πιάτο που παντρεύει το κλασικό με το εποχικό.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχαράκι (σπάλα ή ελιά, από το Κρεοπωλείο–Φάρμα Αραμπάνος)
  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες ή 1 κονσέρβα τριμμένες ντομάτες
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη κανέλα για άρωμα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε.
  5. Στα τελευταία 20 λεπτά, προσθέτουμε την κολοκύθα ώστε να μαγειρευτεί μαζί με το κρέας και να «δέσει» με τη σάλτσα.

Με νωπά, φρέσκα κομμάτια μοσχαριού, η συνταγή αυτή γίνεται μοναδική.

Η δέσμευσή μας για ποιότητα κάνει κάθε μπουκιά πιο γευστική και ασφαλή.

Share
Go Top