
Τα μακαρόνια με κιμά είναι το απόλυτο ελληνικό comfort food, ένα πιάτο που αγκαλιάζει όλες τις γενιές και φέρνει την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Στο Κρεοπωλείο Αραμπάνος, επιλέγουμε τα πιο ποιοτικά κρέατα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, εξασφαλίζοντας τη φρεσκάδα και τη γεύση που θα απογειώσουν αυτή την κλασική συνταγή!
Υλικά (για 4-6 μερίδες):
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ιδανικά από Black Angus της φάρμας μας)
500 γρ. μακαρόνια Νο6
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
400 γρ. τριμμένη ντομάτα (ή ντομάτες φρέσκες, τριμμένες)
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. τριμμένο τυρί, όπως κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία κιμά:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να σπάσει σε μικρά κομματάκια.
Σοτάρισμα λαχανικών:
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθήκη ντομάτας:
Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, την κανέλα (αν τη χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράσιμο:
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
Βράσιμο μακαρονιών:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα και διατηρήστε λίγη ποσότητα από το νερό.
Σερβίρισμα:
Ανακατέψτε τα μακαρόνια με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε σε πιάτα. Προσθέστε τη σάλτσα κιμά από πάνω και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.
Συμβουλές:
- Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά το σοτάρισμα του κιμά.
- Αν θέλετε μια πιο πλούσια σάλτσα, χρησιμοποιήστε μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά σε αναλογία 50/50.
Αυτή η συνταγή είναι η επιτομή της ελληνικής κουζίνας, γεμάτη αρώματα και αγάπη! Ετοιμάστε την με τα εξαιρετικά προϊόντα του κρεοπωλείου μας και απολαύστε τη με τους αγαπημένους σας.
Καλή σας όρεξη!


