
Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για κλέφτικο αρνιού είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.
Η συνταγή αυτή συνδυάζει την πλούσια γεύση του αρνιού από τη Φάρμα Αραμπάνος με φρέσκες πατάτες και κόκκινες πιπεριές, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα γίνει σίγουρα αγαπημένο!
Υλικά:
- 1,5 κιλό αρνί από τη Φάρμα Αραμπάνος
- 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Φύλλα από χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
- Μαρινάρισμα του κρέατος: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Περιχύστε το αρνί με το μείγμα και αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
- Τοποθέτηση υλικών: Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί. Προσθέστε γύρω του τις πατάτες, τις κόκκινες πιπεριές και τα κρεμμύδια.
- Σκεπασμένο ψήσιμο: Σκεπάστε το ταψί με το φύλλο ψησίματος ή το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 3-4 ώρες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το κρέας θα μαγειρευτεί αργά και θα παραμείνει τρυφερό.
- Ροδισμένο τελείωμα: Αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε για επιπλέον 30 λεπτά ώστε να ροδίσει η επιφάνεια και να αποκτήσει ωραία κρούστα.
Αυτή η συνταγή θα ενθουσιάσει όσους τη γευτούν!


