
Αυτή η συνταγή για αργοψητό μοσχάρι είναι ιδανική για τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου.
Συνδυάζει τα ποιοτικά κρέατα από τη Φάρμα Αραμπάνος με φρέσκα λαχανικά, προσφέροντας μια υγιεινή και γευστική επιλογή για την οικογένειά σας.
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (λαγόσπαστο ή σπάλα) από τη Φάρμα Αραμπάνος
- 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρισμα του κρέατος: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το μοσχάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Προσθήκη λαχανικών: Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθήκη κρασιού: Ρίξτε το κόκκινο κρασί και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί η αλκοόλη.
- Μαγείρεμα με λαχανικά: Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, τον ζωμό και τα μπαχαρικά. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, αφήνοντας να σιγοβράσει για 2-3 ώρες.
- Έλεγχος και σερβίρισμα: Αφού το κρέας είναι τρυφερό και έχει απορροφήσει όλες τις γεύσεις, σερβίρετε ζεστό σε πιάτα.
Αυτή η συνταγή είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε την γεύση του καλού κρέατος και να περάσετε όμορφες στιγμές με την οικογένεια!
Πηγή: www.protothema.gr


