
Το καλοκαίρι είναι η εποχή της εξόδου, των φιλικών μαζώξεων στο μπαλκόνι και του φαγητού που δεν μας βαραίνει. Τα σουβλάκια κοτόπουλου με ελαφριά μαρινάδα από εσπεριδοειδή συνδυάζουν την απλότητα με την πλούσια γεύση και είναι ιδανικά για ψήσιμο στη σχάρα, στο γκριλ ή ακόμη και στο τηγάνι…
Υλικά:
1 κιλό καλαμάκια κοτόπουλο από το Κρεοπωλείο-Φάρμα Αραμπάνος
Για τη μαρινάδα:
Χυμός από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά για πιο έντονο άρωμα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή ή πικάντικη, ανάλογα με τα γούστα σας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Προσθέτετε τα καλαμάκια κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθεί κάθε σημείο.
Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας ανά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι ζουμερά στο εσωτερικό.
Σερβίρετε με δροσερή σαλάτα, γιαούρτι με μυρωδικά ή πατατοσαλάτα.
Μυστικό επιτυχίας: Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο! Το κοτόπουλο στεγνώνει εύκολα. Επιλέγοντας κοτόπουλο από τη Φάρμα Αραμπάνος, διασφαλίζετε ζουμερό αποτέλεσμα, γεμάτο γεύση.
Η συνταγή είναι κατάλληλη για BBQ, παιδικά πάρτι ή απλώς για ένα καθημερινό, θρεπτικό γεύμα.
Παραγγελίες στο 22610 20544
Δελφών 8 & Ορχομενού, Λιβαδειά


