
Καθώς η γιορτινή περίοδος πλησιάζει και σκεφτόμαστε τα οικογενειακά τραπέζια, το σωστό κρέας γίνεται βασικός παράγοντας για την επιτυχία της γεύσης και της ατμόσφαιρας.
Στο Κρεοπωλείο Φάρμα Αραμπάνος, με εμπειρία που ξεκινά από το 1940, γνωρίζουμε καλά ότι η επιτυχημένη επιλογή κρέατος απαιτεί προσοχή, γνώση και φροντίδα.
Τι πρέπει να προσέξετε
- Προέλευση & παραγωγός: Επιλέγετε ντόπιο κρέας. Το ντόπιο κρέας φτάνει ταχύτερα σε εσάς, με λιγότερες μεταφορές και καλύτερη φρεσκάδα.
- Κόψιμο – κλασικές επιλογές: Για οικογενειακό τραπέζι προτείνουμε μοσχαρίσια σπάλα ή νουά ή χοιρινό μπούτι με μέλι-μουστάρδα.
- Συντήρηση & προετοιμασία: Βεβαιωθείτε ότι το κρέας αποθηκεύεται σωστά στο ψυγείο (0-4 °C) ή στην κατάψυξη και ότι θα γίνει σωστή προετοιμασία πριν το ψήσιμο.
- Χρόνος & μέθοδος μαγειρέματος: Το σωστό κρέας χρειάζεται και σωστή μέθοδο. Ένα κομμάτι που προορίζεται για αργό ψήσιμο θέλει σιγανή φωτιά και χρόνο για να αφομοιώσει τα αρώματα.
- Ποιότητα & εμπιστοσύνη: Στο Κρεοπωλείο Φάρμα Αραμπάνος δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα καθώς επιλέγουμε παραγωγούς που ελέγχουν κάθε στάδιο κι εσείς έχετε την υπερηφάνεια να σερβίρετε με σιγουριά.
Οδηγίες πριν από το τραπέζι
- Κάντε έγκαιρη παραγγελία: λόγω ζήτησης, ειδικά για γιορτές, καλό είναι να έχετε επιβεβαιώσει το κρέας αρκετές μέρες πριν, από κοντά ή τηλεφωνικώς στο κρεοπωλείο μας.
- Μαρινάρισμα: αφήστε το κρέας για μερικές ώρες σε μίγμα ελαιόλαδου, λεμονιού και αρωματικών (θυμάρι, δάφνη) για καλύτερο άρωμα και τρυφερότητα.
- Ξεκούραση μετά το ψήσιμο: αφήστε το κρέας να «ηρεμήσει» 5-10 λεπτά πριν το κόψετε – έτσι οι χυμοί του θα διανεμηθούν σωστά.
- Σερβίρισμα: Προσφέρετε συνοδευτικά που αναδεικνύουν τη γεύση (π.χ. ψητές πατάτες ή γλυκοπατάτες, σαλάτα εποχής με αποξηραμένα φρούτα ή ρόδια).
Με αυτές τις πρακτικές, το γιορτινό σας τραπέζι θα γίνει μια γευστική εμπειρία που θα θυμούνται όλοι.


