
Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού από το κρεοπωλείο μας, μαγειρεμένα μέσα σε μια γλυκόξινη σάλτσα από πράσο, γλυκό τοπικό κρασί, χυμό και σιρόπι από ρόδι της εποχής που θα αποκτήσει φανατικούς στα τραπεζώματα σας. Σερβίρουμε μαζί με πουρέ πατάτας, ρύζι ή μακαρόνια.
Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
3 πράσα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι κρασί
1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
2-3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
100 ml σιρόπι ροδιού
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτουμε το μισό χυμό του ροδιού που έχουμε στύψει προηγουμένως. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού.
Βήμα 4
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να γίνει.
Βήμα 5
Διαλύουμε το σιρόπι στον υπόλοιπο χυμό ροδιού και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας, το ρύζι ή τα μακαρόνια για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας.
Βήμα 6
Σερβίρουμε το φαγητό με λίγους σπόρους φρεσκοανοιγμένου ροδιού.
Tip
- Χυμό ροδιού θα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή θα φτιάξουμε μόνοι μας στον αποχυμωτή.
- Όσο για το σιρόπι ροδιού, το αναζητάμε στα ράφια των παντοπωλείων με παραδοσιακά προϊόντα.
Βρείτε μας στα Social: @arabanos.meatmarket
Πηγή: www.olivemagazine.gr


